Följ Cale Access AB Follow Cale Group
Allmän Cale information
Kontakta oss gärna om du saknar något.

Nyheter

Betala för elbilsladdningen i din närmaste P-automat
Samarbetet mellan Cale Group, världsledande inom parkeringslösningar och ChargeStorm, ett av Sveriges ledande företag inom smarta laddningsstationer för elbilar, gör det enkelt att ta betalt för elbilsladdning vid parkeringsplatser.

Antal miljömedvetna konsumenter ökar och med det elbilsförsäljningen. Bara under 2016 förväntas städerna att dubblera antal laddningsstationer för att tillgodose behovet. Många publika laddningsstationer finns idag i anslutning till parkeringsplatser. För att klara satsningen på ännu fler möjliggör vi betalningen för elbilsladdning i kombination med parkering. Bara i Sverige betalar 8 av 10 invånare för sin parkering i P-automater från Cale.

”Samarbetet med Chargestorm är helt i linje med vår framtidsstrategi att tillhanda lösningar som hjälper städerna att bli hållbara, uppkopplade och helt enkelt smartare. Ett givet mål i vårt samarbete var att kunden inte behöva göra något extra installationsarbete i form av att dra nytt kablage mellan P-automat och laddningsstationen, utan istället göra integrationen i molnet.” – säger Anton Kaya, VD och koncernchef Cale Group.

Vid Intertraffic mässan i Amsterdam, 5-8 april, kommer Cale att visa upp en komplett integrerad betallösning för elbilsladdning mellan Cale P-automater och ChargeStorms laddningsstationer.

”Det har varit ett sant nöje att utveckla betallösningen med Cales duktiga ingenjörer. Vi ser nu fram emot att ta marknaden med storm”, säger Patrik Lindergren VD ChargeStorm.

Om oss:

ChargeStorm är idag ett av Sveriges ledande företag inom laddinfrastruktur för elfordon. ChargeStorm levererar kompletta lösningar som inkluderar laddstationer, drift och övervakningsprogramvara samt olika betallösningar.

Cale erbjuder innovativa och effektiva parkeringslösningar. Detta har man gjort sedan vi startade år 1955 och 60 år senare är Cale ett världsledande varumärke inom parkeringsbranschen med en omsättning på närmare en halv miljard kronor samt dotterbolag, distributörer och kunder över hela världen. Cale är specialister på att anpassa teknik, vare sig det gäller parkeringsautomater, mobilbetalningslösningar, transaktionshantering eller centraliserade datasystem, och omvandla denna till funktionalitet med fokus på både parkeringsoperatören och bilisten. Vi erbjuder idag ett komplett koncept, Parking by Cale, omfattande terminaler, backoffice, övervakning, mobilbetalning samt tillståndshantering.

För mer information, vänligen kontakta:

Patrik Lindergren, MD, ChargeStorm
+46 70 461 25 78
patrik.lindergren@chargestorm.se

Anton Kaya, MD and CEO, Cale Group
+46 8 799 37 12
anton.kaya@cale.se