Följ Cale Access AB Follow Cale Group
Allmän Cale information
Kontakta oss gärna om du saknar något.

Nyheter

Cale introducerar mobilbetalning i Solna
Äntligen kan alla bilister betala med mobilen på Solna Stads parkeringar. Cales mobilapp WayToPark lanserades den 13 april 2015 i hela Solna.

Från och med den 13 april 2015 kan bilister betala för sin parkering med mobilappen WayToPark. Solna Stad erbjuder i dagsläget ca 7 500 parkeringsplatser i Solna.

Fördelarna för bilisten med att ladda ner mobilappen är många. Hen behöver inte tänka på att ha kontanter på sig. Blir man fördröjd, t ex hos frisören, är det enkelt att förlänga sin betalning via appen och dessutom behöver man inte bekymra sig om att gå ut och hitta en p-automat och gå tillbaka till bilen med en biljett.

Identifieringen sker via angivande av registreringsnumret och för operatören förenklar detta avsevärt övervakning och uppföljning. Alla köp blir omedelbart synliga i backoffice-systemet CWO 2.

Det är med spänning Cale ser fram emot allmänhetens mottagande av den här nya tjänsten.

”Cale är mycket stolta att nu kunna erbjuda ett utmärkt komplement till våra parkeringsterminaler”, säger Sverigechef Johan Broman. ”WayToPark är en egenutvecklad betaltjänst där parkören kan betala parkeringen med sin mobiltelefon. En av de stora fördelarna med denna tjänst är att terminalägaren kan se samtliga transaktioner i backoffice-systemet CWO 2 och därmed får en enklare uppföljning och kontroll av sin parkeringsverksamhet.”

­Cale har redan tidigare infört mobilbetalning i de svenska städerna Luleå, Göteborg och Halmstad samt i norska Tönsberg. Fler städer i Sverige och utomlands är på gång.

Vill du veta mer om mobil betalning, vänligen kontakta Sverigechef Johan Broman på telefon 08-799 37 01 eller mail: johan.broman@cale.se eller produktchef Lasse Nilsson på telefon 08-799 37 86 eller mail: lasse.nilsson@cale.se.