Följ Cale Access AB Follow Cale Group
Allmän Cale information
Kontakta oss gärna om du saknar något.

Nyheter

En nolla för mycket
I den senaste tidens reportage och nyhetsartiklar i media har vi uppmärksammat att det av någon anledning blivit en nolla för mycket gällande kostnaden för uppgradering av p-automater.

På grund av Riksbankens beslut att introducera en ny myntserie oktober 2016 så behöver p-automater med myntinkast uppdateras. Detta innebär att Cales kunder, kommuner och städer, som väljer att tillhandahålla myntbetalning till sina invånare måste byta myntsil till ett pris av 3 500 kronor per automat och inte 35 000 kronor.

 

­­- I Malmö har man valt att plugga igen en del p-automater som visar en väldigt låg betalningsomsättning av mynt, men vill inte utesluta mynten helt. Runt 20 procent betalar fortfarande på det sättet uppskattar Eva Svenning, parkeringsansvarig på gatukontoret i Malmö.

 

Det finns geografiska områden i Sverige där myntbetalningen minskar, men det finns även en demografisk aspekt att ta hänsyn till och därför kan det vara klokt att erbjuda olika betalningssätt. Eller så gör man som i Karlstad kommun där man frågar sina medborgare om deras åsikter.