Följ Cale Access AB Follow Cale Group
Framgångshistorier
Några exempel på hur Cales produkter och tjänster har löst problem hos våra kunder.

Exempel på att Cale-automater passar utmärkt för att användas inom kollektivtrafiken

Hårda miljöer inga problem för en Cale


Forsvarsbygg, färjeoperatören mellan staden Drøbak och Oscarsborg Festning, behövde effektivisera sitt sätt att sälja biljetter. Tidigare använde de ett manuellt system där biljetterna såldes av personalen ombord på färjorna. 

Forsvarsbygg föreställde sig att en biljettautomat som hanterade kreditkort skulle vara lösningen. Omgivningarna i färjeområdet är dock mycket tuffa och automaten skulle stå på kajen året runt och komma att utsättas för regn, saltvatten, vind och varierande temperaturer.

Lösningen var en MPC-terminal, avsedd för kortbetalning och uppkopplad till Cales backoffice-system, CWO.  

Kontantlöst på bussarna
Fler och fler bussföretag installerar Cale-automater som säljer bussbiljetter vid busshållplatserna. Anledningen är att det, för att öka bussförarnas säkerhet, inte längre är tillåtet att hantera kontanter ombord på bussarna. 
Även internationella flygplatser har nytta av en Cale

Flygbussar är ett annat transportmedel som har en stor genomströmning av passagerare.

Skavsta Flygplats i Nyköping är ett exempel på en kund som investerat i en Cale-automat för att minska belastningen på personalen som hanterar biljettförsäljning i ankomsthallen. Terminalen är placerad nära busshållplatsen.

Eftersom många passagerare är internationella behöver betalterminalen hantera flera språk, medan standardinställningen ska vara engelska. Betalterminalen ska kunna ta emot olika typer av kreditkort så att utländska besökare inte behöver växla till svensk valuta innan de lämnar flygplatsen. Bussföraren ska inte heller behöva hantera kontanter ombord på bussen. Detta är för att minimera risken för att han utsätts för rån. 

Ladda ner