Följ Cale Access AB Follow Cale Group
Framgångshistorier
Några exempel på hur Cales produkter och tjänster har löst problem hos våra kunder.

Terminal för att samla in pengar till välgörenhet i Berlin

Från och med den 1 september 2008 testar kommunen Charlottenburg-Wilmersdorf i Berlin ett helt nytt sätt att samla in pengar för välgörande ändamål i området. Cales partner stadtraum GmbH har, på uppdrag av medlemmarna i kommunförsamlingen, utvecklat ett pilotprojekt, där en Cale WebTerminal 2120 har installerats precis vid Gedächtniskirche (minneskyrkan) och nära den berömda Kurfürstendamm.

Betala och donera samtidigt pengar

På välgörenhetsterminalen finns, förutom de vanliga parkeringsfunktionerna, ytterligare en funktion för att göra en donation till stöd för projekt som vanligen inte täcks av budgeten.

När du köper en vanlig parkeringsbiljett erbjuds du möjligheten att ge en fast summa till ett projekt i området. Det är också möjligt att lämna ett bidragsbelopp efter eget önskemål, utan att köpa en parkeringsbiljett.

Dr. Suhr, ordförande i kommunförsamlingen, är imponerad av hur enkelt det är att använda menyn på skärmen och säger: "Vi hoppas att många köpare av parkeringsbiljetter kommer att välja att lämna ett bidrag, eftersom något därmed direkt görs för små välgörenhetsprojekt i området."

stadtraum GmbH sköter terminalen under testperioden. Avsikten är att visa vad den nya generationens terminaler kan göra. Om Charity-projektet slår väl ut, kommer fler terminaler att installeras i andra delar av området.

Beskrivning av välgörenhetsprojekten

På touch screen-skärmen kan bidragsgivaren hitta information och bilder som beskriver projekten och vad pengarna kommer att användas för. Det är också möjligt att lägga till fler funktioner som till exempel turistinformation eller uppgifter om olika områden runt staden.
Välgörenhetsinitiativ i USA
Cale America har valt att involvera sig ytterligare i områden där Cale-terminaler är installerade. Cale Americas välgörenhetskampanj går ut på att Cale America installerar en terminal som är markerad på ett speciellt sätt. Den här terminalen tar emot välgörenhetsdonationer till en välgörenhet som kunden väljer. Cale America erbjuder sig att ta hand om allt som har med den här speciella terminalen att göra; inkluderande att förse den med biljettpapper och reservdelar samt betala månatliga kostnader för backoffice-tjänster. 

Cales välgörenhetsterminaler accepterar mynt- och kortbetalningar och lämnar ett kvitto med angivande av aktuellt välgörande ändamål. Detta kan sedan användas för att erhålla skattelättnader. Hundra procent av donationerna går till de av kunden angivna välgörenhetsändamålen och terminalen tas om hand av Cale America så länge som den välgörenhetsorganisation som kunden valt ut tycker att programmet är värdefullt för dem.

Tycker du det här låter som ett intressant koncept? Välkommen att kontakta Cale för att ta reda på hur vi kan hjälpa dig.