Följ Cale Access AB Follow Cale Group
Framgångshistorier
Några exempel på hur Cales produkter och tjänster har löst problem hos våra kunder.

Chip & PIN-lösning i Camden, Storbritannien

Efter ett framgångsrikt försök med Cales Chip&PIN EMV-lösning har stadsdelen Camden i London uppgraderat ett stort antal av sina befintliga Cale-terminaler så att de nu även accepterar kreditkortsbetalningar.

Kortbetalningar mycket smidiga för bilförare

Terminalerna, som tidigare bara accepterade mynt, har på ett enkelt sätt uppgraderats till EMV, nivå 2. Det enda som behöver göras för att bilföraren förutom mynt ska kunna betala med korten VISA, MasterCard, Delta och Visa Electron är att läsaren byts utt till en Chip&PIN-läsare och att en PIN-pad monteras.

Lösningen har visat sig vara användarvänlig för bilförarna, som uppskattar att kunna betala för sin parkering med kort i stället för att släpa runt på mynt, något som är extra värdefullt i London, där parkeringskostnaderna är förhållandevis höga.  

Valet föll på Cale

Martina Lumsden, ansvarig för parkeringsdriften vid London Borough of Camden kommenterade: "Vi fann under försöket att kunderna är mer villiga att använda Cale-terminalerna för kreditkortsbetalningar än andra maskiner som också testades vid samma tillfälle."

Kostnadsbesparingar

Att det är så smidigt att uppgradera befintliga Cale-terminaler för att också acceptera kortbetalningar är ett bevis på Cales åtagande att alltid erbjuda den senaste tekniken på det mest kostnadseffektiva sättet.

Uppgraderingslösningen innebar avsevärda kostnadsbesparingar för stadsdelen och är dessutom ett miljövänligt alternativ eftersom befintliga, fullt fungerande, automater även fortsättningsvis kan användas och inte behöver kastas och ersättas av nya automater.