Följ Cale Access AB Follow Cale Group
Allmän Cale information
Kontakta oss gärna om du saknar något.

Om Cale

Cale har funnits i 60 år. I dag finns våra produkter för betalning av parkering, kollektivtrafik och entréavgifter i fler än 40 länder världen över.

Pålitlig produktportfölj

Idag marknadsför vi egenutvecklade, högteknologiska helhetslösningar för obevakad parkering och annan avgiftshantering. Våra produkter är ofta en del i ett totalkoncept, där vi också levererar ett stort tjänsteinnehåll. Vi erbjuder de verktyg och den service du behöver för att tryggt hantera alla funktioner för biljettering, ekonomi, underhåll, drift och administration. Flera av våra lösningar utnyttjar modern kommunikationsteknik, webb- och GPRS. Det ger unika möjligheter, dels inom support, dels inom mer avancerad administration av olika elektroniska betalningsmedel, t ex kontokort. Som kund garanteras du maximal effektivitet till lägsta möjliga kostnad, både idag och i framtiden.

Forskning och utveckling fokuserar på innovation

Utvecklingen av våra produkter och tjänster sker till största delen lokalt vid vårt huvudkontor i Kista utanför Stockholm. Kunskapen inom respektive område hos våra medarbetare är hög, med spetskompetens inom ett flertal funktioner. Det gör att vi i de flesta fall leder utvecklingen i världen inom de områden där vi verkar. Vi satsar stora ekonomiska och humana resurser på att utveckla nya lösningar. Kontinuerligt lanserar vi nya unika applikationer. Användaroptimerade gränssnitt, trådlös kommunikation mellan terminal och backoffice, tillsammans med maximal säkerhet i elektroniska betalningssystem, är bara några exempel på innovationer som gör att våra lösningar tillhör världsmarknadens mest efterfrågade.

Högsta möjliga värde för kunden är målet

Vi tillverkar våra produkter med kundens bästa för ögonen. Det handlar om tekniskt ofta världsledande lösningar, men vi utvecklar inte efter efter principen kosta-vad-det-kosta-vill. Våra kunder kan vara säkra på att en Cale-produkt är lätt att installera, lätt att använda och kostnadseffektiv att driva och äga. Som kund ska du känna att din investering betalar sig. Uttrycket return-of-investment, ROI, är ett viktigt argument för oss som tillverkar och för dig som väljer någon av våra produkter.

Global närvaro

Vi har dotterbolag i Sverige, Kanada, Norge, Danmark, Storbritannien, Frankrike, USA, Spanien, Tyskland och Italien och vi finns representerade från Mexico till Nya Zeeland. Våra terminaler finns i drift i fyra av fem världsdelar.

Du hittar en Cale i Canberra i Australien, i Shakespears Stratford upon Avon i England, i Berkeley i soliga Kalifornien, på Saltsjöbadens Golfklubb och på Arlanda flygplats i Sverige bara för att nämna några exempel.

Varje dotterbolag och partner uppfyller våra högt ställda krav på tillgänglighet och service.