Följ Cale Access AB Follow Cale Group
Cales tjänster
Ta kontroll över er parkeringsverksamhet med tjänster från Cale.

EMV, en standard för säker kortbetalning

I takt med att människor världen över alltmer använder kort ökar riskerna för bedrägerier. För att motverka riskerna har varumärkena Visa, MasterCard, American Express, Diners Club, JCB och Discover Card gemensamt tagit fram säkerhetsstandarder för betaltjänster. Dessa standarder måste följas av alla som hanterar bankkort.

Standarderna heter Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS) och Payment Application Data Security Standard (PA-DSS). EMV är en global standard framtagen av Europay, MasterCard och Visa för säkrare korttransaktioner. Det innebär att bankkort är försedda med chip för att få säkrare korttransaktioner.

Varför EMV?

Med EMV lagras kortinformationen i det säkrare chipet och kunden verifierar sig med en PIN-kod. Det gör att kopierade kort inte längre kan användas och det minskar även bedrägerier med stulna/tappade kort.

Transaktionerna blir säkrare, både för dig och dina kunder, och det garanterar dina inkomster.

Cale erbjuder EMV-lösningar för modellerna MP 104 och MP 104 Compact (MPC), både som uppgradering och nyförsäljning. Cales EMV-läsare accepterar både kort med magnetremsa, som exempelvis Diners, American Express och bensinkort, såväl som chip-baserade kort från VISA och MasterCard. Lösningen stödjer förskott resp. efterskottsbetalning och betalning med eller utan PIN-enhet.

Alla transaktioner med Visa, MasterCard, Maestro, Diners och American Express hanteras av processorn NETS och din bank som agerar inlösare.

Kunder som vill acceptera VISA/MasterCard/Maestro i sina biljettautomater tecknar ett inlösensavtal med sin inlösande bank.

För Diners och American Express tecknas inlösensavtal med respektive inlösare för dessa två kortbolag. Inlösare för Diners är Euroline (SEB) och inlösare för American Express är de själva. Läs mer om inlösenavtal.

Blanketter
Offertförfrågan uppgradering
Reparationsunderlag EMV-utrustning, BL70150
 
Blankettinstruktion
Kontakter
Ombyggnadskit och nyförsäljning
E-mail: sales@cale.se
Telefon: 08-799 37 00
 
Allmänna frågor, uppgraderingar, EMV och offertförfrågan
E-mail: support@cale.se
Telefon: 08-799 37 80
 
Beställning av uppgraderingsenheter av befintliga system
Sker alltid via blankett under fliken Tjänster/EMV
E-mail: uppgradering@cale.se
Telefon: 08-799 37 80
 
PSAM-beställning/frågor
E-mail: psam@cale.se
Telefon: 08-799 37 80
Nedladdning
Senaste versionen av Acrobat Reader