Följ Cale Access AB Follow Cale Group
Cales tjänster
Ta kontroll över er parkeringsverksamhet med tjänster från Cale.

Krav på EMV-terminaler från 1 januari 2011

EMV (Europay, MasterCard, Visa) är en internationell standard för betalning med kort i butik och automat. Mer vanligt kallas det Chip&PIN då kortinformationen finns lagrat på ett chip istället för på magnetspåret och kunden verifierar sig i vissa lägen med sin personliga PIN-kod.

Visa och MasterCard har i första hand tagit fram den här internationella standarden för att minska kortbedrägerier med kopierade kort, så kallad skimming. Skimming är när informationen från magnetspåret kopieras och förs över till ett annat kort, som används av bedragaren. Med chippet blir transaktionerna säkrare, både för dig och dina kunder och kontroll att täckning för önskat belopp finns utförs vid köp som går online. Över hela världen ersätts successivt magnetspåret med den säkrare chiptekniken. Därför är det viktigt att din Cale-biljettautomat kan hantera chip för att förhindra bedrägerier.

American Express och Diners Club-kort följer även de den nya standarden och dessa kort kommer också förses med chip, vilket gör att de kommer att lyda under EMV-standarden. Som automatägare är det viktigt att det finns redovisningsnummer kopplade till dessa bolag.

De övergripande kraven gör gällande att alla biljettautomater och kassasystem ska hantera EMV Chip&PIN* och vara e2e-kompatibla. e2e, end-to-end (e2e)-kryptering innebär att ingen elektronik i utrustningen får hantera okrypterad data. Läs mer om e2e kryptering.


*För betalning i betalautomater finns det för tillfället 2 beloppsgränser som styr kravet på PIN-kodsverifiering. Kan automaten acceptera högre belopp än 50 Euro för parkering 20 Euro för övrig försäljning krävs PIN-kodsverifiering.
Blanketter
Offertförfrågan uppgradering
Reparationsunderlag EMV-utrustning, BL70150
 
Blankettinstruktion
Kontakter
Ombyggnadskit och nyförsäljning
E-mail: sales@cale.se
Telefon: 08-799 37 00
 
Allmänna frågor, uppgraderingar, EMV och offertförfrågan
E-mail: support@cale.se
Telefon: 08-799 37 80
 
Beställning av uppgraderingsenheter av befintliga system
Sker alltid via blankett under fliken Tjänster/EMV
E-mail: uppgradering@cale.se
Telefon: 08-799 37 80
 
PSAM-beställning/frågor
E-mail: psam@cale.se
Telefon: 08-799 37 80
Nedladdning
Senaste versionen av Acrobat Reader