Följ Cale Access AB Follow Cale Group
Cales tjänster
Ta kontroll över er parkeringsverksamhet med tjänster från Cale.

Inlösensavtal

Innan eller i samband med att ni köper eller hyr en biljettautomat måste ni teckna minst ett av två inlösensavtal som är kopplade till ett PSAM-kort.

  • Ett för bensinkort med Cale som inlösare.
  • Ett för bank/bensin- och betalkort, som är kopplade eller utgivna av Visa, MasterCard, American Express, Diners Club m fl, tillsammans med en valfri inlösare, normalt er bank. Detta för att ni i er verksamhet ska kunna ta emot betalning med dessa kort från era kunder.
Kunden betalar vanligtvis med bankkort, betalkort, bensinkort med koppling till Visa eller MasterCard eller kreditkort. När kortet läses i betalterminalen får man en kontroll av att kortet är giltigt och att köpet är godkänt.

Efter varje arbetsdag görs, via biljettautomaten, ett så kallat dagsavslut. Som inlösare av korttransaktioner åtar sig t ex banken att, via en insamlare (t ex Babs, EDB eller NETS), att samla in och via kortclearingsystemen vidarebefordra säljföretagets korttransaktioner till aktuell kortutgivare (t ex Visa eller MasterCard). Summan av dagens kortköp sätts sedan in på företagets bankkonto, normalt redan nästa bankdag.

När ni har tecknat ett inlösensavtal kan ni slutföra en beställning på biljettautomat och PSAM-kort hos oss på Cale.

PSAM-kort

PSAM står för Purchase Security Application Module. PSAM-kortet är ett chip, en säkerhetssmodul, som sitter i kontrollenheten (ACT). Dess funktion kan liknas vid ett SIM-kort i en mobiltelefon.

PSAM-kortet är ert elektroniska kortacceptavtal. PSAM-kortet styr avlästa kort i Cales biljettautomater till endera kortutgivare/bank eller Cale Weboffice för säkerhetskontroll.

Detta innebär att det måste finnas ett PSAM-kort även om biljettautomaten enbart skall acceptera rena bensinkort. Dock krävs inget inlösensavtal mellan er och banken men likaväl krävs ett inlösensavtal mellan er och Cale för dessa kort. Tänk dock på att många bensinkort har koppling till Visa och MasterCard och då räknas som bankkort och blir avvisade om inlösensavtal för bankkort saknas.

Beställning av PSAM

Beställning av PSAM-kort gör du hos Cale som biljettautomatleverantör.
Blanketter
Offertförfrågan uppgradering
Reparationsunderlag EMV-utrustning, BL70150
 
Blankettinstruktion
Kontakter
Ombyggnadskit och nyförsäljning
E-mail: sales@cale.se
Telefon: 08-799 37 00
 
Allmänna frågor, uppgraderingar, EMV och offertförfrågan
E-mail: support@cale.se
Telefon: 08-799 37 80
 
Beställning av uppgraderingsenheter av befintliga system
Sker alltid via blankett under fliken Tjänster/EMV
E-mail: uppgradering@cale.se
Telefon: 08-799 37 80
 
PSAM-beställning/frågor
E-mail: psam@cale.se
Telefon: 08-799 37 80
Nedladdning
Senaste versionen av Acrobat Reader